Omlett lõhe ja peedisalatiga


 

SA VAJAD

12 muna

6 dl 3,5% piima

1 hakitud sibul

sool ja pipar

või

6–8 viilu suitsulõhet

Kate

2 peeti, jämedalt riivitud

1 küüslauguküüs, peeneks hakitud

1 tl palsamiäädikat

2 spl toiduõli

mõni šalottsibula viil

petersell

VALMISTAMINE

Klopi munad ja piim omavahel ning lisa sibul. Maitsesta soola ja pipraga. Sulata veidi võid praepannil ja vala munasegu pannile. Küpseta mõõdukal kuumusel ilma vahepeal segamata vähemalt 5–6 minutit.

Jaga lõheviilud omletile ja keera omlett keskelt kokku. Lõika omlett neljaks tükiks ja aseta taldrikutele.

Sega peet, küüslauk, palsamiäädikas ja õli omavahel ning maitsesta soola ja pipraga. Jaga salat taldrikutele laiali ja raputa üle šalottsibula ja peterselliga. Võid serveerida röstitud rukkileivaviiluga.