Karamelliseeritud õunaomlett vanillikastmega
 

SA VAJAD

8 muna

või praadimiseks

Õunakompott

2 õuna

50 g suhkrut

2 spl vett

2 kardemonikauna, kergelt purustatud

Vanillikaste

2 munakollast

2 dl kohvikoort

25 g suhkrut

1 vanillikaun, poolitatud

Karamell

suhkur

1 dl vett

VALMISTAMINE

Koori õunad ja eemalda südamikud. Lõika õunad kuubikuteks ja pane nad potti koos suhkru, vee ja kardemoniga. Auruta keskmisel kuumusel kaane all kompotiks. Jahuta. Sega kausis munakollased ja ½ dl kohvikoort. Ülejäänud koor aja suhkru ja vanillikaunaga keema ja vahusta see munasegu hulka. Pane kõik tagasi potti ja kuumuta kuni umbes 80°-ni pidevalt segades. Keema ei tohi minna. Lase segu läbi sõela ja jahuta.

Prae lahtiklopitud munadest 4 lamedat omletti. Igale omletile aseta õunakompott ja keera rulli.

Sulata suhkur ja veidi vett pannil ja prae rulle heledas karamellis. Serveeri kohe vanillikastmega.